AKT%20logo

A.K.T. - het originele, frisse jazztrio van pianist Andreas Kretschmeier.

Andreas Kretschmeier

Andreas Kretschmeier

piano

Andreas afkomstig uit Wuppertal (DE) studeerde in 1990 af op het Conservatorium in Arnhem (nu ARTEZ).
Heeft sindsdien veel ervaring opgedaan in diverse pop - en jazz formaties.
Tevens gaf hij langere tijd pianoles op de muziekschool Wageningen, en ontworp en bouwde de EdgeTip geluidsstudio in Arnhem. Hier heeft hij meegewerkt aan diverse CD producties van o.a. Jasper van het Hof en Henk Westbroek. Sinds geruime tijd is Andreas daarnaast zelfstandig als Motiondesigner.

Music%202

Wouter Bosch

contrabas

Wouter...

Music%206

Pieter Bast

drums

Pieter Bast begon op 13-jarige leeftijd slagwerk te spelen en studeerde in 1988 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam als Docerend en Uitvoerend Musicus Geïmproviseerde Muziek.
Tot heden heeft hij aan tal van projecten zijn medewerking verleend en samengewerkt met gerenommeerde musici uit binnen – en buitenland (o.a. Kenny Wheeler, Charlie Mariano, Eric Vloeimans, The European Concert Orchestra, Enrico Pieranunzi, Paul van Kemenade en Mike Mainieri ) en hiermee concerten verzorgd in Europa, Afrika, Indonesië, het Midden Oosten en Canada.

Het trio...

A.K.T. - verassende jazz

Piano, contrabas en drums.
Met deze samenstelling is er een nieuw en bijzonder jazztrio geboren. Initiatiefnemer is de in Arnhem woonachtige pianist en componist Andreas Kretschmeier.
Andreas is in zijn bescheidenheid alles behalve saai. Mede door zijn sterke composities en creatieve improvisaties afgewisseld met soms humoristische fraseringen, is dit werkelijk een genot om naar te luisteren.
Met een grote diversiteit aan eigen composities is Andreas afgelopen jaar samen met Wouter en Pieter aan het werk gegaan om dit nieuwe en frisse jazz geluid vorm te gaan geven. Pure jazz met soms uitstapjes naar bekende en onbekende thema’s en stukken uit het rijke jazz verleden. De stijl ligt tussen bebop en modern, verwijzend naar grote voorbeelden als Bill Evans, Bud Powell en Benny Green. 
Music%2010.jpeg
Music%201
De muziekstijl van trio AKT heeft twee belangrijke kenmerken, de sterke melodieuze thema’s enerzijds en het creatieve spelplezier anderzijds.
De muziek van AKT is mede hierdoor toegankelijk voor een breed publiek.
Jazz van hoog niveau maar met een vrolijke toon en tegelijk voldoende eigenzinnig voor jazz puristen.
En dat deze drie mannen elkaar hebben gevonden is te horen; een creatieve en bijzondere smeltkroes waar veel ruimte is voor improvisatie.
Bassist Wouter Bosch en de melodische drummer Pieter Bast zorgen samen voor een perfecte ritmische balans.